×
×

Nieuwsbrief oktober 2023

image

Beste ouder(s)/verzorger(s), hier kunt u de nieuwsbrief voor de maand oktober lezen. Veel leesplezier!

Ouderavond

Maandag 18 september hebben we in alle drie de units nieuwe ouders/ verzorgers mogen verwelkomen voor de ouderavond. Deze avond stond in het teken van het delen van algemene informatie rondom de systemen die wij gebruiken op school (SOMtoday, Microsoft Teams, Office). Daarnaast hebben we de programma’s NUMO en Smartrekenen kunnen toelichten. Dit zijn de adaptieve programma’s die gebruikt worden voor Nederlands en rekenen. Ten slotte hebben we kunnen uitleggen hoe wij onze leerlingen begeleiden op pedagogisch en didactisch gebied en hoe de begeleiding wordt vormgegeven tijdens de coaching.

We kijken terug op een mooie avond en kijken uit naar de eerste portfolio gesprekken waarin de leerlingen zelf hun voortgang en gemaakte werk kunnen tonen en bespreken.

Mens en cultuur in unit 1

Binnen unit 1 hebben de leerlingen zich de afgelopen twee weken laten inspireren door twee bekende kunstenaars. Eerst hebben ze kennis gemaakt met het werk van Pablo Picasso. Picasso’s werkzame leven wordt onderverdeeld in periodes, achtereenvolgens de blauwe, roze, kubistische, klassieke, surrealistische en abstracte periode. De leerlingen hebben zijn technieken gebruikt om zelf een kunstwerk te maken in zijn stijl. Daarna was M.C Escher de inspiratiebron voor de leerlingen. Een Nederlandse graficus die vooral bekend stond om zijn wiskundige tekeningen. Na meer geleerd te hebben over het leven van Escher en zijn werk te hebben gezien, gingen de leerlingen de uitdaging aan om zijn onmogelijke stappen na te tekenen en ook een mooie vlakvulling te maken. De resultaten waren prachtig en sieren de lokalen mooi op.

Terugblik schoolkamp unit 3 & schoolkampfilm 2023

Het is alweer een week geleden, maar er wordt nog volop met elkaar over gepraat; het schoolkamp! Unit 3 had zijn eigen plekje op het kampterrein waar alle leerlingen in huisjes rondom een kampvuurplaats konden slapen. Ondanks het grote terrein voelde het hierdoor regelmatig of wij alleen met elkaar op kamp waren. Ondanks de korte nachten, waren de dagen goed gevuld met allerlei activiteiten: archery tag, spooktocht, estafette, vuur maken, mountainbiken en nog veel meer.

Een paar uitspraken van leerlingen uit unit 3 over het schoolkamp:

“We hebben het super leuk gehad, super leuk met alle leraren!”

“Zullen we volgende keer een week gaan?”

“De spooktocht was echt super en het boogschieten en oh ook de estafette….eigenlijk vond ik alles leuk.”

“Ik heb mijn klasgenoten beter leren kennen, ben heel blij met mijn groep”

Deze uitspraken laten volgens ons zien dat we mogen terugkijken op een super geslaagd kamp.

Link video schoolkamp: https://youtu.be/ItB7NV8viiY

De stad verbeeldt

Vorige week zijn we met alle units naar de fototentoonstelling ‘De stad verbeeldt’ in de oude IJsselcentrale geweest. De leerlingen hebben daar bij verschillende exposities een kijkje mogen nemen. Aan één van die exposities hebben zelfs leerlingen die nu bij ons op school zitten meegewerkt! Het was een flinke fietstocht vanuit school, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan. De leerlingen uit unit 2 en 3 hadden mooi weer en hebben zelfs nog even buiten kunnen lunchen na afloop.

De komende periode gaan we onder andere aan de slag met fotografie en het bekijken van het thema ‘macht & regels’ vanuit diverse perspectieven. Met een spetterende afsluiting, waar we helaas nog niets over kunnen loslaten!

Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in!

Bibliotheekbezoek met unit 2

Op dinsdag 19 september zijn we met alle klassen van unit 2 op bezoek geweest bij De Stadkamer. Hier krijgen alle leerlingen een paar keer per jaar de kans om twee boeken te lenen op de schoolpas.
Tijdens deze bezoeken aan de bibliotheek worden de leerlingen uitgebreid in de mogelijkheid gesteld om op onderzoek te gaan in het grote assortiment aan (literaire) jeugdboeken, maar ook om hulp te vragen bij de leesexperts aldaar.

De geleende boeken houden de leerlingen in hun kluisje op school en de leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het inleveren van het boek bij de docent. Tijdens schooltijd hebben we verschillende momenten voor stillezen ingeroosterd. Benieuwd naar het belang van lezen voor schoolgaande kinderen? Klik dan hier!

Keuzeworkshops 10-14

Deze week starten wij met de keuzeworkshops10-14. Afgelopen week hebben de leerlingen zich aangemeld voor fotografie, dj/produceren, pimp your hoodie, video editen of sport/gezondheid. De komende zes weken gaan ze wekelijks aan de gang bij de workshop van hun keuze. Samen werken ze toe naar een eindpresentatie, zodat ouders/verzorgers en docenten de resultaten kunnen bewonderen. Voor vragen over dit project kunt u terecht bij Tessa van der Krogt: t.vanderkrogt@ooz.nl

Privacy op 10-14

Als school vinden wij een veilige leer- en werkomgeving voor leerlingen en medewerkers belangrijk. We gaan dan ook zorgvuldig om met persoonsgegevens. De Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG, helpt ons bij het beschermen van de uw privacy, die van uw kind en die van onze medewerkers.

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens en beeldmateriaal kunt u lezen in bijgevoegde nieuwsbrief (klik hier).

Nieuwsbrief ouders: 
https://sway.office.com/JFv23Uz6jQUr2rFy?ref=Link

Bericht van Femke

Helaas ging de start van dit jaar niet zoals ik dat het liefst had gewild. In de vakantie kreeg ik last van mijn rug en dat is verder naar beneden geschoten . Het piriformis syndroom en een hernia. Ik ben nu in afwachting van de mri uitslag en hoop dat de geplande zenuwbehandeling de pijn laat afnemen zodat ik weer helemaal kan herstellen.

Ik baal er goed van allemaal, want stilzitten is niet iets wat erg bij mij past als gymdocent. Ik had graag alle leerlingen en collega’s weer willen zien en samen willen beginnen aan een fijn schooljaar met veel sportieve beweegmomenten. Nu is het rusten en wachten tot ik jullie weer kan ontmoeten. Dat lijkt me fijn!

Gelukkig is er vervanging gevonden en neemt Sanne Boxma (gymdocent) mijn uren de komende tijden over.
Hopelijk hebben alle kinderen een fijne start gehad. Ik hoor graag de verhalen als ik er weer ben!

Tot ziens en groetjes Femke Kooistra

Bezoek aan het Rijksmuseum met alle leerlingen

Het duurt nog even, maar in november gaan alle leerlingen van 10-14 naar het Rijksmuseum in Amsterdam. We gaan daar met een gids langs bekende kunstwerken van diverse kunstenaars. We zullen daar met de bus naartoe gaan. Omdat de rondleidingen voor de verschillende groepen op vaste tijden gegeven worden, zullen de kinderen later terug zijn in Zwolle dan de normale schooltijd. Zou u hier rekening mee kunnen houden met het maken van afspraken met de tandarts, orthodontist, therapie en dergelijke? In het onderstaande schema kunt u zien wanneer uw kind met de bus naar het Rijksmuseum gaat.

Heeft u nog vragen over de excursie naar het Rijksmuseum dan kunt u deze mailen naar n.koenders@ooz.nl

Belangrijke data in oktober

Maandag 9 t/m donderdag 12 oktober

DIAtoetsen groep 7,8 en klas 1

Maandag 23 t/m vrijdag 27 oktober

Herfstvakantie

Maandag 30 t/m vrijdag 3 november

Ouder-kind gesprekken met de vakexperts, verdere informatie volgt

Woensdag 1 november

Bezoek Rijksmuseum groep 1 en 2, zie overzicht in deze nieuwsbrief

Woensdag 8 november

Bezoek Rijksmuseum groep 3, zie overzicht in deze nieuwsbrief

Woensdag 8 november

Open lesmiddag Capellen Campus, alle leerlingen om 13:00 uur vrij

Donderdag 9 november

Bezoek Rijksmuseum groep 4, zie overzicht in deze nieuwsbrief