×
×

Nieuwsbrief januari 2024

image

Beste ouders/verzorgers,

de eerste nieuwsbrief van het nieuwe kalenderjaar, met een terugblik op de afgelopen periode en een blik vooruit op alles wat komen gaat. Veel leesplezier!

Uitnodiging voor bezichtiging nieuwe schoolgebouw

Yes, het is zover. Op 4 maart heeft uw zoon/dochter zijn/haar eerste lesdag in het nieuwe gebouw! Veel ouders hebben aangegeven dat zij ook nieuwsgierig zijn naar het nieuwe schoolgebouw. U bent, als ouder/verzorger, op woensdag 6 maart van harte uitgenodigd om het nieuwe schoolgebouw te komen bewonderen! Vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur zetten we de deuren voor u open. Komt u kijken? Uw zoon/dochter is deze avond natuurlijk welkom om u rond te leiden!

Het nieuwe gebouw verdient ook een nieuwe naam. Leerlingen en collega’s hebben meegedacht om deze te bedenken. De naam Capellen Campus wordt: “Lassus Campus”. Een prachtige naam passend bij ons mooie nieuwe gebouw!

Uiteraard blijven de andere namen: “Van der Capellen Scholengemeenschap, Onderwijsroute 10-14; Onderwijsroute mens& en Onderwijsroute &jij” hetzelfde.

Ontwerp je eigen les

Leerjaar 7 en 8 zijn druk bezig met het voorbereiden van twee eigen lesdagen. We hebben samen nagedacht over welke lessen er gegeven kunnen worden en waar we allemaal aan moeten denken bij het vormgeven. De kinderen schreven zich in voor een vak en zijn nu in de ontwerpfase.
Nieuwsgierig naar de lesdagen? Houd onze socials in de gaten!

Discovery Deltion

Afgelopen maandag zijn wij met klas 2 op het Deltion College geweest. Dit was op uitnodiging van de studentoen van de opleiding Social Work. Zij verzorgden presentaties over verschillende maatschappelijke thema's, zoals jeugdcriminaliteit, mentale gezondheid, stress, seksuele gezondheid, drugs, loverboys en social media. Er was een fijne en open inzet van de kinderen. Hierdoor vonden er mooie gesprekken plaats.

Techlab unit 3

De afgelopen weken is de eerste stamgroep drie keer op bezoek geweest bij het Techlab. De overige groepen zullen de komende weken ook een bezoek brengen hieraan.

Met een locatie in het oude Philipsgebouw aan de Ceintuurbaan hebben we een inspirerende omgeving gevonden met betrekking tot techniekonderwijs voor de leerlingen van 10-14. Op het terrein bevinden zich verschillende technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Onze leerlingen kunnen daar aan de slag met diverse projecten. Hierbij kunt u denken aan het maken van pennenbakken, het uitsnijden van allerlei vormen, het maken van voertuigen, het sleutelen aan apparaten, het besturen/programmeren van robots en nog veel meer. Door drie weken achter elkaar te gaan krijgen de leerlingen de mogelijkheid te werken aan grotere projecten.

Puntjes op de i

Eén van onze goede voornemens is de puntjes op de 'i' zetten op 10-14. Dit is vanuit onze kant bijvoorbeeld door een goed doordacht programma voor de twee verhuisweken te maken, voor schone lokalen zorgen en interessant materiaal voor de lessen maken. Ook hebben wij de eerste twee weken van 2024 de kinderen een paar puntjes voor op de 'i' meegegeven omdat we merkten dat er regelmatig dingen vergeten worden. Zorg dat je de volgende materialen iedere dag mee naar school neemt: een opgeladen laptop en lader, je kluissleutel, een etui met benodigde materialen om te beginnen een pen en potlood. Op de dagen dat je gym hebt neem je gymkleding mee en niet te vergeten: je komt op tijd. Deze basisvoorwaarden om een schooldag goed te kunnen beginnen hebben we met ze doorgenomen. We zouden het erg fijn vinden als u dit thuis ook nog een keer zouden willen bespreken en ze eraan willen helpen herinneren als u weet dat uw kind dat nodig heeft.

Agenda

Maandag 29 januari en dinsdag 30 januari

DIA doorstroomtoets groep 8

Woensdag 31 januari

Open lesmiddag Capellen Campus, alle leerlingen om 13:00 uur vrij.

Maandag 5 t/m vrijdag 16 februari Verhuizing

Onderwijs vanaf de Hogeschool Windesheim en Triomundo.

Zie de brief van 19 januari voor meer informatie.

Maandag 19 t/m 24 februari voorjaarsvakantie

Alle leerlingen vrij.

Maandag 26 februari t/m 2 maart inzet werkdrukmiddelen team

Alle leerlingen vrij.

Vrijdag 15 maart

Afname NSCCT leerlingen gestart in 2023/2024 of die dit leerjaar voor het derde jaar op 10-14 leerling zijn.

Deadline doorgeven aanmelding leerjaar 8 --> klas 1 bij vertrekkende leerlingen aan coach.

Maandag 18 t/m 22 maart

Portfoliogesprekken.

Woensdag 27 maart

Open lesmiddag Lassus Campus, alle leerlingen om 13:00 uur vrij.

Vrijdag 29 maart Goede Vrijdag

Alle leerlingen vrij.

Maandag 1 april Tweede paasdag

Alle leerlingen vrij.