×
×

De stem van...#31

image

Deze week in de stem van "Johanna"


Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

Ik vind het een fijne school, omdat je hier meer hulp krijgt. Ik krijg bijvoorbeeld extra hulp bij Nederlands, maar andere kinderen krijgen weer ergens anders hulp mee. Ook zijn alle docenten aardig.

Je krijgt hier best veel vrijheid. De opdrachten zijn vaak wel wat groter, maar je mag dan zelf je tijd indelen.

Ik moet elke dag een half uur met de bus reizen om hier te komen, maar dat heb ik er zeker voor over. Eigenlijk ging ik in groep 7 alvast kijken naar middelbare scholen, maar ik was zo enthousiast over 10-14 dat ik in groep 8 al ben overgestapt. Ik wilde graag andere kinderen leren kennen. En ik vind het heel leuk dat je hier meer vakken krijgt, zoals Frans en Wiskunde. Normaal krijg je dat pas in klas 1, maar op 10-14 ook al in groep 7 en 8.

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Met Djoy zou ik wel een dagje mee willen lopen, omdat zij heel fijn les geeft en ik wil wel meer weten over hoe zij dat doet. Of met Dianne, omdat ik Mens&Cultuur leuk vind.

image
"Ik moet elke dag een half uur met de bus reizen om hier te komen, maar dat heb ik er zeker voor over." ~ Johanna ~

Als jij nu directeur zou zijn, wat zou jij dan vandaag veranderen?

Eigenlijk kan ik niks bedenken. Het is al helemaal goed zo. Misschien voor iedereen een zitzak.

Nu een jaar 10-14.

Wat is jou het meest bijgebleven?

De weekkrant maken voor Nederlands. Iedereen moest drie artikelen schrijven en het is een mooie krant geworden.

Bij Mens&Cultuur gingen we laatst kleien, dat was heel vet om te doen.

Ook denk ik aan het begin van het jaar. Ik vond het best spannend om naar een nieuwe school te gaan, maar ik heb toch snel vriendinnen gemaakt. En ik was jarig op kamp, dat was heel speciaal!

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom

In de toekomst wil ik meer wedstrijden doen met paardrijden. Het klinkt gek, maar 10-14 helpt me daar wel bij, want het maakt me zelfverzekerder. Er wordt gekeken naar wat je wel kan in plaats van wat je niet kan. Dat merk ik vooral bij Nederlands.

Bovendien krijg je op 10-14 veel ruimte om dingen te proberen. Zo had ik op kamp last van heimwee, maar ik mocht toch eerst proberen of het zou lukken. Dat zorgt er allemaal voor dat ik veel zelfverzekerder ben geworden.