×
×

De stem van...#34

image

Deze week in de stem van "Kees"


Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

Je krijgt hier meer kansen en meer tijd om echt te kijken wat bij je past. In groep 8 wist ik nog niet precies naar welke school ik wilde en welk niveau ik aan zou kunnen. Ik wilde graag naar havo, maar ik had mavo/havo advies gekregen. Hier kan ik erachter komen voor welk vak ik nog op mavo-niveau werk en wat ik moet doen om het op havo-niveau te krijgen.

Het valt me echt op dat ik hier al veel geleerd heb. Ik ben bijvoorbeeld veel beter geworden in rekenen. Dat wordt nu heel goed uitgelegd. Ook ben ik beter in Engels geworden. Dat komt onder andere doordat je veel aandacht krijgt van de docenten.

Wat ik verder leuk vind aan 10-14 is dat het heel afwisselend is. Je doet ook best veel met je handen, zoals in het Techlab of toen we bezig gingen met de VR-brillen.

Soms heb ik ’s ochtends geen zin om naar school te gaan, maar als ik hier ben, is het gelijk weer goed. Door de kleuren en hoe het er hier uit ziet, krijg ik meteen een vrolijk gevoel!

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Eigenlijk met allemaal wel, ik vind alle meesters en juffen heel lief en aardig.

image
"Hier op 10-14 erachter komen voor welk vak ik nog op mavo-niveau werk en wat ik moet doen om het op havo-niveau te krijgen." ~ Kees ~

Als jij nu directeur zou zijn, wat zou jij dan vandaag veranderen?

Dan zou ik er een verdieping bij maken, zodat er wat meer ruimte is en dat het iets meer het ‘middelbare school’ gevoel geeft.

Nu een jaar 10-14.

Wat is jou het meest bijgebleven?

Het was gewoon een heel leuk jaar! De Corona periode was natuurlijk wel jammer, we konden toen niet alles doen.

Maar de rest van het jaar hebben we echt leuke dingen gedaan. We hebben opdrachten gedaan met de VR-brillen, we zijn op excursie geweest naar Ameland, op kamp geweest en op de allereerste dag aten we gelijk taart! Daar moet ik nog altijd aan terug denken.

We hebben veel verschillende projecten gedaan, maar één van de leukste was die van Engels. We moesten een land kiezen en daar een poster over maken. Ik vond het fijn dat het een hele duidelijke opdracht was, maar met wel veel ruimte voor creativiteit.

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom

Mijn droom is om naar havo te gaan en ik denk dat dat wel gaat lukken door 10-14.

Later wil ik misschien iets met techniek doen. Ik vind het daarom leuk dat we af en toe naar het Techlab gaan. Daar kan ik veel oefenen met bijvoorbeeld een robotarm.

Ook denk ik er wel eens aan om professioneel volleyballer te worden. Daarom ga ik misschien volgend jaar zelfs meedoen met de sportklas van Thorbecke. Het is fijn dat er hier zoveel mogelijkheden zijn om te sporten!