×
×

De stem van...#35

image

Deze week in de stem van "Max"


Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

Omdat ik hier de goede begeleiding krijg met plannen en huiswerk maken. Ik was nog vrij jong om naar een gewone middelbare school te gaan en daarom dachten mijn ouders en ik dat 10-14 goed bij mij zou passen. Hier zijn er kinderen van mijn eigen leeftijd en toch kan ik met de vakken van VO mee doen.

Ook vind ik het heel fijn dat er hier gewerkt wordt met de Mens& - vakken in plaats van alle vakken los te krijgen. Dat maakt het overzichtelijker. Ik heb het idee dat ik dan meer informatie in één les krijg.

Ik heb daarbij de mogelijkheid gekregen de vakken Filosofie en Wetenschap met een 1 Atheneum klas van Thorbecke te volgen. Zo leer ik alvast de kinderen kennen en oefen ik met samenwerken. Ik leer door die vakken op een andere manier denken.

Maar bij 10-14 zelf krijg ik bij de meeste vakken op 10-14 ook extra opdrachten, dat helpt mij om mezelf meer uit te dagen.

De manier van werken vind ik prettig hier. Je kan vaak zelf kiezen waar je gaat zitten en met wie je samenwerkt. Je kan met je vragen altijd bij een docent terecht.

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Het lijkt me leuk om met Frank mee te lopen, want hij is veel bezig met sport. Verder ben ik ook wel benieuwd wat hij nog meer de hele dag doet.

image
"het gevoel dat ik van de basisschool naar de grote school ging. Ik vond dat wel spannend, ik moest namelijk ook gelijk een poos met de bus reizen." ~ Max ~

Als jij nu directeur zou zijn, wat zou jij dan vandaag veranderen?

Ik zou het eigenlijk niet weten, ik vind het hier gewoon goed gaan. Ik kan niks bedenken wat ik zou veranderen.

Nu een jaar 10-14.

Wat is jou het meest bijgebleven?

Het begin van het jaar, het gevoel dat ik van de basisschool naar de grote school ging. Ik vond dat wel spannend, ik moest namelijk ook gelijk een poos met de bus reizen. Na de eerste paar dagen was ik echt uitgeput, omdat ik zoveel nieuwe indrukken kreeg.

Ook denk ik wel aan de lockdown, dat heeft helaas een beetje een schaduw over het jaar gelegd.

Maar we hebben toch mooie projecten kunnen doen, zoals bijvoorbeeld duurzaam eten bedenken. We hadden sushi met sprinkhanen gemaakt!

Verder zijn we nu bezig met het project Adviseurs van de Toekomst. Dat vind ik interessant. We kunnen dan echt iets doen voor onze toekomst.

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom

Ik heb nog niet echt een droom voor de toekomst. Later wil ik gewoon een goede baan. Ik ga er vanuit dat ik met hulp van 10-14 mijn diploma kan halen.