×
×

De Stem Van #59

image

Deze week in de stem van "Febe"

Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

Op mijn vorige school zat ik de hele dag aan een tafeltje mij een beetje te vervelen. De hele dag naar dezelfde persoon kijken is best wel saai vind ik. Ik vind het leuk dat je bij 10-14 vaak naar een ander klaslokaal moet lopen, en bij bijna elk vak een andere docent krijgt. Op 10-14 ga je ook elk jaar op kamp, als je dan nieuw bent op 10-14, dan ken je aan het begin al veel mensen. Je maakt dan ook meteen vrienden/vriendinnen. Het is ook een school waarbij je veel zelf onderzoek mag doen; je moet echt iets doen (zelfs bij rekenen en spelling)

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Mij lijkt het leuk om met Media een dagje mee te lopen. (Angelo dus.) Dat komt omdat Media mijn favoriete vak is. Bij Media gaat het veel om foto's maken/bewerken en je leert veel dingen over apparatuur. In de toekomst wil ik ook graag een mediabedrijf starten.

image
"Een Mediabedrijf te starten. Ik wil daar studenten leren foto's maken en foto's editen." ~ Febe ~ Leerling

Wat is jouw grootste leerdoel?

Mijn leerdoel is om wat geconcentreerder te kunnen werken. Als ik me beter concentreer, dan ben ik meer ontspannen. Daar wil 10-14 mij mee helpen!

Als jij directeur zou zijn, wat zou je dan gelijk veranderen?

De muren en de pauzes. Ik vind de muren geen mooie kleur hebben. Ik wil de pauzes veranderen, omdat je nu in de pauzes alleen op een bankje kan zitten of voetballen. Sommige mensen moeten in de pauze zelfs op de grond zitten, omdat er dan geen plek meer is aan de tafels. Als er iets meer speeltoestellen komen, hoeft niet iedereen in de pauze op hun telefoon zitten te loeren. Hopelijk kunnen we na de verbouwing meer leuke dingen doen buiten.

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom

Mijn droom is om een Mediabedrijf te starten. Ik wil daar studenten leren foto's maken en foto's editen. 10-14 kan me daarmee helpen omdat je ook in de media10ers kan komen. Daar ga je op een afgesproken dag na schooltijd naartoe. Bij de Media10ers leer je nog meer over media. Een soort leuke bijles dus!