×
×

Onderwijs in de Media | publicatie Onderwijsinspectie

image

“Onderwijsinspectie maakt zich zorgen over nieuwe onderwijsvorm van 10 tot 14-jarigen”. Deze krantenkop stond afgelopen week in de Volkskrant. Dat was voor ons best even slikken! Het artikel met deze kop zegt echter weinig over de kwaliteit en de resultaten van ons onderwijs op Onderwijsroute 10-14.

Het artikel is geschreven naar aanleiding van het rapport van de onderwijsinspectie over 10-14 onderwijs dat onlangs verscheen. Dit rapport is de uitkomst van de landelijke bezoeken van de onderwijsinspectie aan negen initiatieven voor 10-14 onderwijs en schetst een landelijk beeld van het onderwijs op deze scholen.

Zoals u in het rapport kunt lezen zijn de verschillen tussen de scholen groot en wordt het overal anders vormgegeven. Wat betreft de kwaliteit en opzet van Onderwijsroute 10-14 waren de inspecteurs duidelijk. Ze zijn erg onder de indruk van de wijze waarop Onderwijsroute 10-14 is doordacht, opgezet en vormgegeven. Zij hebben genoten van het bezoek aan ons onderwijs (lesbezoeken) en van de gesprekken met leerlingen, ouders en collega’s. De inspectie maakt zich dan ook over ons onderwijs en de kwaliteit van onze Onderwijsroute geen zorgen.

Vanwege de wijze waarop wij ons onderwijs vormgeven mogen wij, als Onderwijsroute 10-14, op veel landelijke podia ons verhaal vertellen en worden wij gezien als ‘good practice’. Denk hierbij aan onze bijdrage aan de staat van het onderwijs, een item in EenVandaag en Trouw vorig schooljaar.

In augustus 2022 bestaat Onderwijsroute 10-14 vijf jaar, wat maakt dat we al een aantal schooljaren ‘onderweg’ zijn. De ervaring, de opgebouwde expertise en het steeds blijven verbeteren hebben ervoor gezorgd dat Onderwijsroute 10-14 een bloeiend en groeiend concept is in de stad Zwolle. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in de doorontwikkeling van ons onderwijs en de uitbreiding van deze onderwijsvorm voor leerlingen van 0-10 en 14-18 jaar. Voor leerlingen is er nu een doorlopende leerlijn innovatief onderwijs van 0-18 jaar met de komst van Kindercampus TrioMundo en Onderwijsroute &JIJ. Meer weten? www.0-18.nl

Heeft u naar aanleiding van het rapport specifieke vragen dan horen wij die uiteraard heel graag. Mail gerust naar contact@10-14.nl of bel ons op 06 8276 0755.

Hartelijke groet, namens alle collega’s van Onderwijsroute 10-14

Annelies Robben

Klik hier voor het artikel in de Volkskrant:

https://www.volkskrant.nl/priv...

Vandaag verscheen een genuanceerder tweede artikel in de Volkskrant over 10-14 onderwijs. Dit artikel vindt u via de volgende link: https://www.volkskrant.nl/colu...

Klik hier voor het inspectierapport: https://www.onderwijsinspectie...