×
×

De bijzondere Stem van…. #50

image

Een paar bijzondere 10-14ers hebben een reactie of een vraag aan Angelo gesteld voor deze feestelijke 50ste? #Verassing #derollenomgedraait


JARO

We spreken Jaro van Unit 2 tijdens het maken van detailfoto’s in de natuur, een les van Angelo.

JARO: “Hoe lukt het jou altijd weer om creatieve en leuke lessen voor ons te bedenken?”

ANGELO: “Ik probeer goed in de gaten te houden wat leerlingen leuk vinden, wat er leeft en wat ze mij geven. De drie leukste opdrachten die dat opgeleverd hebben vind ik:

  • De les over macro-fotografie, ik vind het leuk dat jullie dingen gaan zien als je beter kijkt, ook een metafoor voor het leven.
  • Ik vind het leuk om met jullie het jaarlijkse magazine te maken, jullie verrassen me en leren me veel.
  • En samen ontdekken wat Adobe voor jullie kan betekenen als het gaat om presenteren.

Ik voelde me vroeger best vaker ongehoord. Dat is de reden dat ik graag naar jullie luister en daarmee aan de slag ga.

SEBASTIAAN

5 jaar 10-14 betekent ook zo goed als 5 jaar Angelo. Angelo is vanaf het eerste jaar mede bepalend geweest voor het beeld van 10-14. Dit mag je letterlijk nemen: op zowel de website, als op alle sociale media heeft Angelo de beelden zelf of samen met zijn leerlingen gemaakt. Naast zijn rol als vormgever is Angelo ook docent Media en heeft hij bij 10-14 de Mediatieners opgericht. Een toffe groep leerlingen die niet alleen voor onze Onderwijsroute mooie dingen maakt, maar dit ook doet voor externe opdrachtgevers.

Naast al het bovenstaande, maakt Angelo ook “De Stem van….”, waar we al toe zij aan de 50e editie! Het is dan ook niet meer dan terecht dat deze in het teken staat van Angelo. Op naar nummer 100!

YEM

We spreken Yem tijdens een les over Mens & Maatschappij. Hij heeft bij Angelo in het media team gezeten en vindt het leuk om hem de volgende vraag te stellen.

YEM: “Waardoor ben je fotograaf geworden?”

ANGELO: “Je kunt een verhaal vertellen in beeld. Ik vind het leuk beelden te schieten die een verhaal vertellen. Ik sluit me graag aan bij de beroemde quote: een goede foto zegt meer dan 1000 worden. Het is ook mijn middel om in mijn kracht te gaan staan. Ik zit nu 10 jaar in het onderwijs. Ergens in het derde jaar heb ik een camera gepakt omdat ik mijn verhaal wilde vertellen. Daar ben ik niet meer mee gestopt en nu vertel ik ook het verhaal van de leerlingen.”

Jaro, Sebastiaan en Yem vieren 50 x De stem van… | 🌍 Uit de wereld van 10-14

Contact

Lassuslaan 230
8031 XM Zwolle
contact@10-14.nl
06 8276 0755