×
×

De stem van...#40

image

Deze week in de stem van "Sjoerd"

Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

Ik houd van de vrijheid, bijvoorbeeld tijdens zelfstandig werken. Dan mag je zelf kiezen wat je gaat doen en waar je gaat zitten. Ik zit pas in groep 7, maar het voelt ook al een beetje als een middelbare school en dat vind ik fijn.

Ik vind de extra vakken ook erg leuk, zoals Mens&Maatschappij en Duits. De leraar Duits is echt heel geinig en bij Mens&Maatschappij leer ik veel nieuwe dingen.

Met spelling had ik op mijn vorige school veel moeite. Hier word ik er goed bij geholpen. Het wordt ook op een andere manier gegeven. Zo heb ik nu een verhaal moeten schrijven en dan wordt er gekeken naar de spelling. Dat verbeter ik dan en daar leer ik juist veel van.

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Met Ilse, want ik vind Mens&Maatschappij heel interessant. Ik bedenk me nu dat ik misschien later zelf wel docent M&M wil worden.

image
"Mijn vader heeft een eigen bedrijf en dat wil ik graag kunnen overnemen" ~ Sjoerd ~

Wat is jouw grootste leerdoel?

Ik wil graag beter worden in spelling. Ook wil ik leren om me bij wiskunde beter te concentreren. Dat is een belangrijk vak, maar ik vind het niet altijd even leuk en dan is het moeilijk mijn aandacht erbij te houden. Het ligt trouwens niet aan de lerares, die is juist aardig!

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom

Mijn vader heeft een eigen bedrijf en dat wil ik graag kunnen overnemen. Hij verkoopt spullen aan winkels, zoals 3d-placemats. Op 10-14 krijg ik gewoon goed onderwijs, dus dat helpt me zeker!

image