×
×

De stem van...#42

image

Deze week in de stem van "Lex"

Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

Vanaf de open dag had ik een goed gevoel bij de school! Ik vind de manier van werken op deze school heel fijn want je werkt heel veel met de computer en dat is vooral fijn voor mensen die dyslexie hebben. Ook krijg je veel opdrachten die je online moet maken daarbij krijg je dan ook een voorleesfunctie aangeboden. Dat is heel fijn als je dyslexie hebt. Op 10-14 hebben we gewone stoelen maar ook banken en wiebelkrukken die zijn ideaal als je niet goed stil kunt zitten.

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Met de gym docenten zou ik graag een dagje meelopen want ik hou heel erg van sport en bewegen. Het lijkt mij erg leuk om een keer een gymles voor te bereiden en deze dan ook echt te geven. Ik denk dat als ik dit vraag aan Dirk Jan dat ik dat ook echt zou mogen doen!

(Nadat Lex het heeft gevraagd aan Dirk Jan heeft hij een afspraak gemaakt en over 2 weken gaat hij de les geven samen met Dirk Jan)

image
"Vanaf de open dag had ik een goed gevoel bij de school!" ~ Lex ~

Wat is jouw grootste leerdoel?

Mijn leerdoel is om beter te worden in spelling omdat ik dyslexie heb. Toen ik op 10-14 kwam wilde ik nooit lezen en hier hebben ze van alles geprobeerd om mij aan het lezen te krijgen. Ze zijn nooit gestopt met proberen en ook al vind ik lezen niet het allerleukst, ik lees nu wel steeds meer

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom

Mijn droom is om in de handel te gaan en een goed bedrijf op te zetten. Dan wil ik met mijn bedrijf één van de bekendste bedrijven van Nederland worden en zo heel veel geld verdienen. Eigenlijk droom ik al 2 jaar van een baantje om zelf geld te verdienen maar dat mag nu nog niet omdat ik te jong ben. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.

image