×
×

De stem van...#45

image

Deze week in de stem van "Myrthe"

Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

In groep 6 ging ik me verdiepen in het voortgezet onderwijs. Mijn moeder vroeg zich af waarom ik dat toen al deed, omdat het nog wel een tijdje zou duren. Ik vond het eigenlijk jammer dat ik nog zo lang moest wachten. Toen ik in groep 7 zat, hoorde ik van 10-14 en ging ik naar een open les middag. Toen wist ik het meteen, daar wil ik naartoe! De manier van lesgeven trok me heel erg aan. Het is al meer een voortgezet onderwijs, ook al zit ik nog maar in groep 8. Je krijgt van verschillende docenten les en het is sowieso veel afwisselender. Ik vind eigenlijk alle vakken wel leuk.

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Ik vraag me wel altijd af wat er in de lerarenkamer gebeurt. Wat doen ze als ze geen les hebben? Lessen voorbereiden of nakijken of juist even niks?

Maar ik vind Frans een leuk vak, dus ik zou wel eens met Dianne mee willen lopen. Ook omdat zij Mens&Cultuur geeft. Daar maak je echt wat en dat vind ik fijn.

image
"Ik ben een schipperskind en misschien wil ik later ook wel varen." ~ Myrthe ~

Wat is jouw grootste leerdoel?

Ik wil in alle vakken wel beter worden. Plannen gaat op zich wel goed, maar ik vind het soms lastig me eraan te houden.

Vorig jaar heb ik al meegelopen en toen had ik al wat vriendinnen gemaakt. Maar ik ben alsnog heel bewust bezig geweest met nieuwe vriendinnen maken. Ik ben er wel trots op dat ik nu veel kinderen heb leren kennen. Tijdens kamp ging ik gewoon met andere kinderen voetballen bijvoorbeeld. Dan maak je vanzelf wel contact.

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom

Ik ben een schipperskind en misschien wil ik later ook wel varen. Dat weet ik nog niet zeker. Op een schip is het wel handig dat je goed kan rekenen en daar ben ik op 10-14 wel veel mee aan het oefenen.

image