×
×

De Stem Van #71

image

Deze week in de stem van "Nikita"

Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

“10-14 past bij mij, omdat de leermethode hier anders is dan op andere scholen. Wat ik ook echt fijn vind, is dat ik me bij 10-14 veilig voel om mezelf te zijn en kan ik altijd terecht bij een leraar als ik hulp nodig heb. Ook is 10-14 heel gezellig, terwijl de meeste scholen saai zijn.”

Wie zou jij graag een dag willen zijn en waarom?

“Het leek me altijd leuk om iemand te zijn die in de kledingwinkel New Yorker werkt, omdat je als medewerker korting krijgt. Dat zorgt ervoor dat ik daar kleding kan kopen die ik graag wil. Elke keer zie ik leuke dingen in de New Yorker, maar ik kan niet altijd iets kopen door de hoge prijzen. Met de medewerkerskorting zou ik eindelijk de kleding kunnen kopen die ik graag wil.”

image

Als je burgermeester(es) zou zijn, wat zou jij dan gelijk veranderen in je stad?

“Als burgemeester zou ik een New Yorker-winkel in de stad openen en de prijzen verlagen, zodat iedereen, ook mensen met minder geld, daar kleding kan kopen. Elke keer zie ik leuke dingen in de New Yorker, maar kan ik niet altijd iets kopen door de hoge prijzen. Daarom zou ik als burgemeester dit doen, omdat er mensen zijn die graag dingen willen kopen, maar het niet altijd kunnen door de hoge prijzen. Ik geloof dat iedereen de kans moet hebben om zich goed te voelen in mooie kleding, los vanh un financiële situatie. Door de prijzen te verlagen, kunnen meer mensen genieten van de mode die ze graag willen dragen.”

""Ik zou graag manager zijn bij de New Yorker en op 10 - 14 kan ik leren hoe ik dit kan worden"" ~ Nikita ~ Leerling
image

Als je een super kracht kon kiezen welke zou je dan kiezen en waarom?

“Als ik een superkracht kon kiezen, zou ik graag de kracht van onzichtbaarheid willen hebben. Met onzichtbaarheid kan ik ongestoord allerlei leuke dingen doen zonder dat mensen het doorhebben. Denk bijvoorbeeld als het saai wordt dat ik dan even weg lopen zonder dat mensen het door hebben, maar nu kan ik dat doen zonder op te vallen. Ook zou ik graag willen kunnen vliegen. Het lijkt me geweldig om boven de drukte uit te kunnen stijgen en even weg te vliegen als alles te hectisch wordt. Op die manier kan ik rust in mijn hoofd creëren en genieten van het uitzicht van bovenaf. Als het weer rustig is, kan ik moeiteloos terug vliegen naar huis. Deze combinatie van onzichtbaarheid en vliegen zou me de volledige vrijheid geven om te doen wat ik wil, wanneer ik dat wil, zonder problemen.”

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom

“Mijn droom is om medewerker te worden bij de New Yorker of om kapster te worden. 10-14 helpt me hierbij door rondleidingen te organiseren bij een school waar je een kappersopleiding kunt volgen. Tijdens deze rondleidingen krijg ik de kans om meer informatie te vragen en te verzamelen. Daarna kunnen we deze informatie samen bespreken om te kijken of het echt bij mij past. Samen met 10-14 gaan we op onderzoek uit en krijg ik de ondersteuning om mijn droom te volgen. Deze begeleiding is voor mij heel waardevol, omdat het me helpt om een keuze te maken voor mijn toekomst en mijn droom te volgen.”