×
×

De stem van...#21

image

Deze week in de stem van Mirna


Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

10-14 past bij mij, omdat ze mij de tijd geven om te ontwikkelen. Ze geven mij als leerling en andere leerlingen de aandacht die we nodig hebben. Als een tiener "overthink" je veel, je weet ook niet zo goed wat je wil. 10-14 heeft de slogan "kiezen wanneer je het weet". Ik zit al 3 jaar op 10-14, en mag hier echt op mijn eigen tempo werken. Nu weet ik wel wat ik wil! Daar hebben de docenten mij heel erg veel mee geholpen. Daarnaast heb ik ook veel vrienden gemaakt van verschillende leeftijden en dat heeft mij ook nog eens flexibeler gemaakt.

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Ik zou graag met Buddy een dagje mee willen lopen. Ik vind de manier waarop hij dingen afhandelt heel mooi. Ik heb door hem meer geduld gekregen, omdat hij dingen niet gehaast doet. Dit zorgt ervoor dat ik minder stress krijg over dingen. Buddy denkt op een vrij open manier, hij oordeelt niet snel en dat vind ik heel fijn. Ik heb hem al 2 jaar als coach en ik vind dat geweldig. Hij heeft mij ook nog eens geholpen met plannen!

image
"Buddy denkt op een vrij open manier, hij oordeelt niet snel en dat vind ik heel fijn" ~Mirna~

Als jij nu directeur zou zijn, wat zou jij dan vandaag veranderen?

Als ik een directeur zou zijn, dan zou ik willen weten of een leerling al weet wat hij of zij wil. Ik zou ervoor zorgen dat leerlingen weten dat de toekomst niet altijd het antwoord is op hun vragen. Zoals "wat wil je later worden" wil ik veranderen in "wat hoop je nu te zijn?" . Een leerling hoeft in mijn perspectief niet alles 100% te weten, het is belangrijk dat ze zich comfortabel en blij voelen met wat ze doen. Dat hun gezondheid op nummer 1 staat en dan pas wat hun wensen zijn. Misschien denkt niet iedereen op dezelfde manier als ik, maar daarvoor heb je je eigen perspectief over hoe je dingen wilt afhandelen.

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom is om havo/vwo te doen, ookal weet ik nog niet zo goed wat ik later wil worden. Ik wil er ook niet over nadenken, want als ik teveel nadenk over een onderwerp dan begin ik het saai te vinden. Doordat ik op mijn eigen tempo heb kunnen ontwikkelen, ben ik in staat geworden om havo vwo te kunnen doen. Ik wil graag naar de universiteit, en daarna mijn eigen leven kunnen leiden. Er zijn dingen die ik nog over mezelf moet ontdekken, maar dat komt nog wel, ik heb nog een jaar op 10-14 en wie weet misschien ontdek ik het dan.