×
×

De stem van...#25

image

Deze week in de stem van Alysha


Waarom past 10-14 zo goed bij jou?

Je hebt hier heel veel vrijheid. Op mijn oude school zat ik vast aan een vaste weekplanning, op 10-14 is dit gelukkig anders. Zo kan het soms zijn dat mijn week er heel anders uit ziet; dat pas goed bij mij. Op 10-14 kan ik ook werken aan mijn talent. Ik vind fotografie heel leuk! Op 10-14 heb je de media10ers waar ik extra aandacht krijg voor fotografie. Daarnaast is het ook fijn dat ik na schooltijd kan werken aan mijn huiswerk. Op 10-14 zijn ook heel veel leuke vakken zoals, mens & cultuur, Duits en Frans. Vakken die ik eerder niet kreeg, maar ik vind op zich alle vakken hier op 10-14 leuk.

Met wie zou jij een dagje mee willen lopen en waarom?

Ik zou graag mee willen lopen met Angelo. Dat is misschien ook logisch, want ik wil graag fotograaf worden. Op school zie ik Angelo telkens rondlopen met een camera. Ook geeft hij ons veel uitleg tijdens de media10ers. Het lijkt me heel interessant wat hij allemaal doet de hele dag. Hij doet veel op ‘social-media’ en ik ben erg benieuwd naar zijn edit-skills. Het spreek mij erg aan, dat ook de docenten hier hun hobby’s met ons delen.

image
"Onderwaterfotografie is echt een droom van mij. Een wereld ontdekken die bijna nooit gezien wordt" ~Alysha~

Als jij nu directeur zou zijn, wat zou jij dan vandaag veranderen?

Ik zou op het veld achter 10-14 een park maken met veel groen. Ik denk hierbij aan hoge bomen, planten en dieren. Daarnaast zal ik een ruimte creëren om te sporten; een skatebaan, zwembad, trampoline en fitness-onderdelen. Eigenlijk gewoon een hele droomwereld waar je nieuwe dingen kunt ontdekken. Ik zie het voor mij als een verzamelplek waar we een eigen wereld kunnen bouwen.

Wat is je droom voor de toekomst en hoe helpt 10-14 jou hierbij?

Mijn droom is

om later veel mooie foto’s te maken, op hele bijzondere plekken. Van dieren en landschappen; zoiets wat Nanne doet maar dan wereldwijd! Onderwaterfotografie is echt een droom van mij. Een wereld ontdekken die bijna nooit gezien wordt. Op 10-14 kan ik leren duiken met Daniel en van Angelo leer ik foto’s maken. Als ik toch mag dromen lijkt dit mijn ideale droom.